Köpa fastighet eller bygga nytt

Det är inte det lättaste att bara sådär hitta en villa där man trivs. Detsamma gäller med lägenheter. Ibland har man inget val och behöver hitta en lägenhet för att ens jobb ska flytta eller för att man inte längre kan bo kvar där man bor och behöver ett nytt hem att flytta in i. Men så kanske man vill ha en hyresrätt men så finns det inte och så hamnar man i valet och tvånget att kanske köpa en bostadsrätt, vilket i och för sig på ett sätt kan vara en ganska bra investering. Det bästa är om man kan få tag på en lägenhet under nyproduktion, eller som har varit under nyproduktion och som nu står färdig så att man kan flytta in. Det är så rent och fräscht då när allting är helt nytt och inte har varit använt av någon annan tidigare.

Detsamma gäller för villor och stugor. Att det visserligen många gånger är billigare att köpa gammalt än med nyproduktion men att det ändå kan kännas värt det. Vi pratade ganska mycket med de på Bygg & Inredning i Borlänge AB innan vi bestämde oss för att faktiskt skapa vår villa själv genom nyproduktion. Vi var lite tveksamma och framförallt över priset, trots att vi egentligen inte hade så mycket annat till val för att vi hade otroligt svårt att hitta någon annan fastighet där vi trivdes och där vi kände oss trygga och säkra.

Nyproduktion är väl inte bara för oss som är väldigt kräsna men vart vi bor, men ganska mycket är det nog så ändå. Trots att man inte vill erkänna det. Jag menar det fanns ändå vissa hus till salu men de var ganska dyra och inte alls så som vi ville ha dem i planlösningen. Så när vi pratade om det med Bygg & Inredning i Borlänge AB så sa de direkt att vi nog skulle trivas bäst boende i en nyproduktion och såhär i efterhand håller jag verkligen med dem. Än mer nu än jag gjorde innan vi började bygga.